AGIOS NIKITAS             

Idilično ribarsko mesto Agios Nikitas spada medju najlepše na Lefkadi. Udaljeno je od najvećeg ostrvskog grada svega 12 km. U centru je izvanredna peščana plaža, a u zaledju stari maslinjaci. Mesto je prepuno restorana, kafea i taverni. Preporučuje se naročito porodicama sa malom decom zbog čistog i toplog mora i postepenog ukaska u vodu.

Agios Nikitas se smatra jednim od najlepših letovališta ostrva Lefkada. Nalazi se na severo – zapadu ostrva, oko dvanaest km od glavnog grada Lefkade, pa vam je ovaj glavni grad jako blizu i vrlo dostupan. Okolina ovog bajkovitog mesta je potpuno idilična. Karakteriše je veliki broj maslinovog drveća, dok pešačka zona u centru vodi pravo do plaže, gde svako može pronaći deo za opuštanje, ili deo za zabavu.

HOTEL AGIOS NIKITAS LEFKADA
Hotel Olive Tree 3 – Agios Nikitas – Lefkada

Ovaj simpatični gradić je omiljena destinacija velikog broja turista koji dolaze na Lefkadu, najviše zbog njegove pozicije ukoliko želite svakodnevno da idete u obilazak neke od najpoznatijih plaža Lefkade: Katizmu, Porto Kaciki ili Gremnio. U jednom delu gradića je zabranjen saobraćaj u jedinoj velikoj ulici, i ona je pretvorena u šetalište.

U samom gradiću postoji 2 mini marketa u glavnoj šetačkoj ulici. U Lefkafu postoji Lidl koji je prvi veći megamarket. U Agios Nikitasu ima dosta kafića, taverni i restorana.

OSTALE PONUDE NA LEFKADI MOZETA PRONACI NA LINKU LEFKADA APARTMANI

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT