GRAD SKIATOS LETO 2020

Grad Skiatos – Najveće i najrazvijenije naselje na ostrvu je grad Skiatos smešten na jugoistočnom delu ostrva. 2 kilometra istočno od grada Skiatosa se nalazi aerodrom, dok se zapadno od grada ređaju prelepe peščane plaže.  Izgrađen na dva brda a ispred grada se nalazi malo poluostrvo Bourtzi. Izgrađen je amfiteatralno oko zaliva u kome nema vetrova. Ulice grada se uske. Najbliža plaza je Megali Amos, a ni Ksanemos, pored aerodroma, nije daleko.

 Osnovan 800. godine pre nove ere i tu su živeli stanovnici sve do vizantijskog doba. 1207. godine su braća Gizi osvojila ostrvo i sagradila mali venecijanski zamak Bourtzi po ugledu na istoimeni zamak u Nafplionu. Razlog izgradnje zamka je zaštita i stanovništva od napada pirata.Izgradnja zamka nije mnogo pomogla u odbrani grada od napada neprijatelja, pa se stoga u 14. veku lokalno stanovništo preselilo na sever. Tu su osnovali naselje Kastro i izgradili istoimeno utvrđenje. 1704. godine monasi sa Atosa su sagradili manastir Evangelistrija.

 Grad Skijatos je jedino naselje na ovom ostrvu koje je ujedno luka i glavni grad ostrva. Većina naselja i rizorta se nalazi uz južnu obalu, od glavnog grada koji je na jugoistoku, do turističkog naselja Kukunaries sa svojom 1 km dugačkom plažom, na zapadu. Odmor u ovom gradu je idealan za one koji vole uzbudljiv noćni život, šoping, prelepe plaže i sjajnu zabavu. Tu je fantastičan niz restorana i taverni u svim gradovima i selima po ostrvu, a najbolji izbor je u glavnom gradu. Ovde ćete naći veliki izbor barova, kafića, taverni, restorana i noćnih klubova za sve ukuse.

Ponuda apartmana i hotela za leto 2020. u gradu Skiatosu —avionom THYMIS HOME, autobusom HULIS

HULIS GRAD SKIATOS Autobusom
THYMIS HOME GRAD SKIATOS Avionom
VILA MANOLAS GRAD SKIATOS Autobusom
VILA MAKIS GRAD SKIATOS Autobusom
VILA FANTASIA GRAD SKIATOS Autobusom
VILA ROULA GRAD SKIATOS Autobusom
VILA PANTHEON GRAD SKIATOS Autobusom
VILA SIRIOS SKIATOS Autobusom
VILA LEFTERIS GRAD SKIATOS Autobusom
VILA URANIA GRAD SKIATOS Autobusom
VILA TITIS GRAD SKIATOS Autobusom
VILA LAZAROS GRAD SKIATOS Autobusom

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT