GRAD SKIATOS LETO 2024

Grad Skiatos 2024 – Najveće i najrazvijenije naselje na ostrvu je smešten na jugoistočnom delu ostrva. 2 kilometra istočno od grada Skiatosa se nalazi aerodrom, dok se zapadno od grada ređaju prelepe peščane plaže.  Izgrađen na dva brda a ispred grada se nalazi malo poluostrvo Bourtzi. Izgrađen je amfiteatralno oko zaliva u kome nema vetrova. Ulice grada se uske. Najbliža plaza je Megali Amos, a ni Ksanemos, pored aerodroma, nije daleko.

 Osnovan 800. godine pre nove ere i tu su živeli stanovnici sve do vizantijskog doba. 1207. godine su braća Gizi osvojila ostrvo i sagradila mali venecijanski zamak Bourtzi po ugledu na istoimeni zamak u Nafplionu. Razlog izgradnje zamka je zaštita i stanovništva od napada pirata.Izgradnja zamka nije mnogo pomogla u odbrani grada od napada neprijatelja, pa se stoga u 14. veku lokalno stanovništo preselilo na sever. Tu su osnovali naselje Kastro i izgradili istoimeno utvrđenje. 1704. godine monasi sa Atosa su sagradili manastir Evangelistrija.

VILA MAKIS GRAD SKIATOS Autobusom
VILA FANTASIA GRAD SKIATOS Autobusom
VILA ROULA GRAD SKIATOS Autobusom
VILA PANTHEON GRAD SKIATOS Avionom
VILA HILLS SKIJATOS
VILA ACROPOLIS SKIATOS
HOTEL IFIGENIA SKIATOS
VILA GIANNIS SKIJATOS
VILA MESINIS SKIJATOS

Grad Skijatos je jedino naselje na ovom ostrvu koje je ujedno luka i glavni grad ostrva. Većina naselja i rizorta se nalazi uz južnu obalu, od glavnog grada koji je na jugoistoku, do turističkog naselja Kukunaries sa svojom 1 km dugačkom plažom, na zapadu. Odmor u ovom gradu je idealan za one koji vole uzbudljiv noćni život, šoping, prelepe plaže i sjajnu zabavu. Tu je fantastičan niz restorana i taverni u svim gradovima i selima po ostrvu, a najbolji izbor je u glavnom gradu. Ovde ćete naći veliki izbor barova, kafića, taverni, restorana i noćnih klubova za sve ukuse.

Ponuda apartmana i hotela za leto 2024. u gradu Skiatosu —avionom THYMIS HOME, autobusom MANOLAS, MAKIS, FANTASIA, ROULA, URANIA, LAZAROS, HULIS

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT