Afitos – LETO 2024

Afitos slovi za najslikovitije turističko letovalište na Kasandri. Nalazi se neposredno ispred gradića Kalitea, na oko 80 km od Soluna. Veoma je poznato u turističkoj ponudi zapadne Evrope tako da svoje letovanje ovde provode mnogobrojni Italijani, Nemci, Skandinavci.. Poslednjih sezona je, zbog svoje netaknute lepote, sve više u ponudi na našem tržištu. Možda jedino turističko mesto Kasandre koje je zadržalo tradicionalni izgled grčkih makedonskih sela. Na svom glavnom trgu nalazi se crkva posvećena Svetom Dimitriju. U uskim kamenim mediteranskim ulicama nalazi se mnoštvo radnji, restorana, te drugih lokala.

VILA YANNIS AFITOS
Vila Nikos – Afitos

 AFITOS LETO 2024

Afitos se nalazi na jednoj litici sa koje se pruža pogled na zaliv Toroneos. Ispod samog mesta nekih 500 metara nizbrdo nalazi se prelepa plaža Afitosa koju zapljuskuje Egej. Sva turistička ponuda nalazi se u samom Afitosu osim jednog hotela koji se nalazi na samoj plaži. Na strmoj litici sa Afitosa je malo šetalište na kojem ćete tokom svog letovanja doživeti predivne zalaske sunca.

Ovo selo je vrlo čisto i udobno. Ljubitelji uživanja mogu se nadati izuzetno prijatnom odmoru. Niz uske kaldrmisane uličice Afitosa nižu se lepi mali restorani i kafei, koji se uvek trude da spoj tradicije i prirode svog mesta prikažu u najboljem svetlu. Oni se srčano opiru svakoj arhitektonskoj modernizaciji koja bi njihovom nasleđu protivrečila ili ga bacila u zasenak.

Glavne atrakcije u selu su crkva Sv. Demetrijusa i Folklorni muzej Afitosa. Crkva je izgrađena 1858. i nalazi se na jednom lepom trgu. Muzej se nalazi u tradicionalnoj kući Alevra. Eksponati prikazuju život seljana, te su izloženi razni predmeti iz ribarstva, kovačkog zanata, pastirskog života i sl. More je kristalno čisto, a peščane plaže idealne za izležavanje na suncu.

Selo Afitos ima puno hotela koji su izuzetno kvalitetni. Sa njihovih terasa se pruža pogled na zaliv Toronaios. Vode Afitosa su omiljeno mesto za mrešćenje mnogih riba. Uprkos stenovitom tlu, vitki borovi daju svežinu toplom pesku. Afitos se nalazi na samo sat i 15 minuta od Soluna, u kome, pored železničke i autobuske stanice do kojih saobraća većina autobusa i vozova iz gradova Evrope, postoji aerodrom.

Program, Grčka – Halkidiki – leto 2023 turističke agencije Piano Travel i za Vaše letovanje u Afitosu, nudi Yannis , Panorama i Vrahos.
Leto 2022 u Afitosu sa agencijom Piano Travel je logičan izbor.