BANSKO ZIMOVANJE 2023

Bansko (skijanje 2023) – najpopularniji ski centar u Bugarskoj ali i u jugoistočnoj Evropi. Ski centar sa odličnom infrastrukturom i velikom ponudom hotela i apartmana u blizini žičara. Ski centar Bansko poseduje odlično uređene staze za sve nivoe skijaških veština.Planina je pod zaštitom Svetskog prirodnog nasleđa. Udaljen je od Sofije 170km, a od Beograda 570km. Sam grad, okružen planinama Pirin i Rila, poznat je po svojim kulturnim znamenitostima. Samo mesto Bansko (zima 2023), iz sezone u sezonu je sve življe sa sve više skijaša. Spoj lepote nacionalnog parka „Pirin“ i raznolikosti živopisnih predela sa luksuznim, novim hotelima i savremenim sistemom staza i ski liftova, pretvaraju mali grad Bansko u najprestižniji skijaški centar u istočnoj Evropi.

BELVEDERE 4* BANSKO
HOTEL LION 4* BANSKO
HOTEL PERUN LODGE 4* BANSKO
GRAND HOTEL 4* BANSKO
HOTEL CASA KARINA 4* BANSKO
BANSKO SRETENJE
PANORAMA RESORT 4* BANSKO
HOTEL GRAMI 3* BANSKO
HOTEL FRIENDS 3* BANSKO
HOTEL ICEBERG 3* BANSKO
HOTEL OLYMP 3* BANSKO
HOTEL GRAND MONTANA 3* BANSKO
HOTEL BELMONT 3* BANSKO
HOTEL ST. GEORGE SKI & HOLIDAY 4* BANSKO
HOTEL ZARA 4* BANSKO
HOTEL GRAND ROYAL 4* BANSKO

Početna stanica gondole nalazi se pored hotela Kempinski, oko 2,5 km od centra grada. Od svakog hotela saobraćaju minibusevi do gondole. Za manje od 20 minuta, njom ćete se  popeti do ski centra. Oni koji žele da se spuste do samog grada na skijama ili snoubordu, mogu da probaju jedinstvenu ski stazu, dugu 16 km, koja prolazi kroz šumu i odgovara svim skijašima. Odlična ponuda smeštaja, hotela, pansiona i apartmana, kao i ponuda wellness sadržaja (u ski centru Bansko skoro svi hoteli sa 4* nude besplatno koršćenje bazena, fitnes-a, saune, skijašnice) ostavljaju tople uspomene na lokalnu srdačnost i gostoprimstvo.

STAZE

-Bansko raspolaže sa ukupno 70 km odlično sređenih staza za skijanje. Postoji 6 plavih staza za početnike, 10 crvenih za napredne skijaše i 2 crne staze. Najviši vrh staze nalazi se na 2560m a najniža kreće na visini od 1000m. Sve staze su 100% opremljene snežnim topovima koji vam garantuju da će snega biti od decembra do maja.

Ski sezona traje od decembra do aprila, a ski staze su na visinama od 960m – 2600m n/v. Od samog turističkog centra vozi gondola koja dužinom od 6km vodi do ski terena na planini Pirin.
Kao relativno mlad ski centar sa odličnim vremenskim uslovima, aktivnim dnevnim i noćnim životom, poseduje staze kako za početnike tako i za vrhunske skijaše.

Rezervisite Vaše zimovanje na vreme! Piano travel, Njegoševa 7, KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT