Kalitea leto 2024

Kalitea se nalazi na prvom prstu Halkidikija, Kasandri. U prevodu sa grčkog naziv mesta znači Lep pogled. Mesto se nalazi na uzvišici i pruža zaista nezaboravan pogled na zaliv Toroneos. Najveće je mesto na Kasandri, izuzetno poznato po raskošnim hotelima ali najviše po nezaboravnim noćnim provodima u diskotekama ovog mesta. Kalitea je poznata kao prestonica noćnog života severne Grčke.

 

VILA PARADISOS KALITEA
VILA KIRIAKOS KALITEA
VILA VENI SUN (EX VASILIKI) KALITEA
VILA ELIZABET KALITEA
VILA AVA LUXURY / KALITEA
VILA GIORGIO / KALITEA
VILA DINA KALITEA
VILA PRODROMOS KALITEA
VILA MARIA KALITEA
VILA MISTRAL KALITEA
VILA ANNA STUDIOS KALITEA
VILA ZARKADAS KALITEA
VILA PANAGIOTA KALITEA
Apart hotel Oceanis – Kalitea
Vila Emmenidis – Kalitea
Vila Poppis – Kalitea
VILA IFIGENIA KALITEA
VILA KIRIAKOS LUX KALITEA

U Kalitei nalaze se ostaci hrama posvećeni Amonu Zevsu. Kalitea je moderan, komercijalan i kosmopolitski centar sa velikim hotelskim kompleksima i tradicionalnim sobama za iznajmljivanje. Nalazi se na svega 3 km od administrativnog centra Kasandre, gradića Kasandrija gde se nalaze dom zdravlja i policija. O mah do Kalitee nalazi se jako lep gradić Afitos koji nikako ne treba zaobići. Kalitea zadovoljava potrebe najzahtevnijih posetilaca, uz to ima i spektakularan noćni zivot jer poseduje najpopularnije diskoteke i klubove na Halkidikiju, nadaleko poznate po dobrom provodu.

Za letovanje 2024 u program Grčka – Halkidiki – leto 2024 uvrstili smo vile:  PARADISOS, KIRIAKOS, BLUE DREAM, EFFIVASILIKI

Kalitea i Leto 2024 sa agencijom Piano Travel.

Laguna i plaža uzvišenjem su odvojeni od letovališta pa su, središnj i uredjeni park i balkoni nekoliko restorana i kafića, izvanredan vidikovac sa lepim pogledom na Egejsko more, što u prevodu sa grčkog i znači Kalitea (lep pogled). Za odlazak na plažu neophodno je 10-ak min pešačenja ili upotreba turističkog vozića.

Kaliteu odlikuje i pešačka zona sa brojnim trgovinama, buticima, mini marketima, bankama, poštom, apotekom, turističkom i rent a car agencijom. Kalitea je omiljena među turistima iz cele Evrope a Solunjani, zbog blizine i odlične zabave neretko ovde provode vikende.