Kalitea – Leto 2020

Kalitea se nalazi na prvom prstu Halkidikija, Kasandri. U prevodu sa grčkog naziv mesta znači Lep pogled. Mesto se nalazi na uzvišici i pruža zaista nezaboravan pogled na zaliv Toroneos. Najveće je mesto na Kasandri, izuzetno poznato po raskošnim hotelima ali najviše po nezaboravnim noćnim provodima u diskotekama ovog mesta. Kalitea je poznata kao prestonica noćnog života severne Grčke.

 

VILA PARADISOS KALITEA
VILA KIRIAKOS KALITEA
VILA VASILIKI KALITEA
VILA BROTHERS HOUSE KALITEA
VILA BLUE DREAM KALITEA
VILA MAGDALINI KALITEA

U Kalitei nalaze se ostaci hrama posvećeni Amonu Zevsu. Kalitea je moderan, komercijalan i kosmopolitski centar sa velikim hotelskim kompleksima i tradicionalnim sobama za iznajmljivanje. Nalazi se na svega 3 km od administrativnog centra Kasandre, gradića Kasandrija gde se nalaze dom zdravlja i policija. O mah do Kalitee nalazi se jako lep gradić Afitos koji nikako ne treba zaobići. Kalitea zadovoljava potrebe najzahtevnijih posetilaca, uz to ima i spektakularan noćni zivot jer poseduje najpopularnije diskoteke i klubove na Halkidikiju, nadaleko poznate po dobrom provodu.

Za letovanje 2020 u program Grčka – Halkidiki – leto 2020 uvrstili smo vile:  PARADISOS, KIRIAKOS, BLUE DREAM, EFFIVASILIKI

Kalitea i Leto 2020 sa agencijom Piano Travel.

Laguna i plaža uzvišenjem su odvojeni od letovališta pa su, središnj i uredjeni park i balkoni nekoliko restorana i kafića, izvanredan vidikovac sa lepim pogledom na Egejsko more, što u prevodu sa grčkog i znači Kalitea (lep pogled). Za odlazak na plažu neophodno je 10-ak min pešačenja ili upotreba turističkog vozića.

Kaliteu odlikuje i pešačka zona sa brojnim trgovinama, buticima, mini marketima, bankama, poštom, apotekom, turističkom i rent a car agencijom. Kalitea je omiljena među turistima iz cele Evrope a Solunjani, zbog blizine i odlične zabave neretko ovde provode vikende.