EDIPSOS LETO 2024

Edipsos se nalazi na severo-zapadnom delu ostrva Evia. Spada u moderna grčka letovališta i nalazi se na 40 km j od mesta Pefki. Edipsos spade u najpoznatije banje u Grčkoj, njegovi termalni mineralni izvori se ulivaju direktno u more. Iz tog razloga, ovo mesto mahom posećuju stariji ljudi, penzioneri, al i mlađi ljudi, naročito žene koje imaju ginekološke probleme.

BANJA EDIPSOS

Termаlni izvor u Edipsosu se spominje još u drevnim delimа Plutаrhа i Strаbona. Na prvi pogled, jаsno je dа je ceo grаd snаžno povezаn sа minerаlnom terаpijom. Postoji oko 80 izvorа sа temperаturom od 30 do 86 stepeni Celzijusа, što je zаprаvo jаko vruće. Nа krаju pešаčke luke šetаlišta Edipsos, postoje uvаle sа minerаlnom vodom koje se veomа posećene jer su otvorene i slobodne. Prolаzeći pored, vi ćete osetiti karakterističan miris izvorа.

VILA VIANNA EDIPSOS
VILA ASTERIA EDIPSOS
VILA AVANTIS EDIPSOS
VILA AKROPOL EDIPSOS
VILA AKTION EDIPSOS
VILA IOLKOS EDIPSOS
APARTHOTEL KIAPEKU EDIPSOS
VILA NADIA EDIPSOS
VILA MIAMI EDIPSOS
VILA MARIA EDIPSOS
VILA KAPOLOS EDIPSOS
VILA RIANA EDIPSOS
VILA KAPOLOS (ex VERGINA) – EDIPSOS EDIPSOS
VILA LIDO EDIPSOS
APARTHOTEL EYMORFIA EVIA – EDIPSOS
VILA KYPRIANOS EDIPSOS
VILA AFRODITI EDIPSOS
VILA MAGDA EVIJA / EDIPSOS
BANBUS APART HOTEL EDIPSOS

PLAŽA

Plaža je pretežno peščana, a ima i šljunkovitih delova. Plažu odlikuju kameni bazeni u koje se slivaju termalne mineralne vode, u kojima temperatura može da prelazi čak i 80 stepeni celzijusa! Celom dužinom plaže ćete primetiti slapove mineralne vode kako se slivaju niz stene u more, pa su posetioci na plaži skoncentrisani upravo ispod tih toplih mlazeva vode.

PONUDU ZA OSTALE DESTINACIJE U GRČKOJ MOŽETE POGLEDATI NA LINKU LETOVANJE GRČKA

IZLETE IZ EDIPSOSA MOZETE POGLEDATI NA LINKU IZLETI IZ EDIPSOSA

ZA PUTNIKE KOJI KORISTE SOPSTVENI PREVOZ KORISNE INFORMACIJE MOGU PRONACI NA LINKU EVIA SOPSTVENI PREVOZ