KUSADASI LETO 2024 – AUTOBUSOM

Program Kusadasi autobusom – leto 2024

Kušadasi se nalazi na severnoj obali Egejskog mora.

Od Izmira, jednog od većih turskih gradova, je udaljen 90 km a od aerodroma u Bodrumu oko 150 km.

Naziv grada potiče od malog ostrva nazvanog „ostrvo ptica“ sa kojim je povezan uskim nasipom. Od malog ribarskog mesta prerastao je u jedan od glavnih turističkih centara ne egejskoj obali Turske, koji u sezoni poseti oko pola miliona turista.

HOTEL SURTEL 3* KUSADASI
ROXX ROYAL HOTEL (EX SANTUR) 3*
HOTEL ASENA 3* KUŠADASI
HOTEL ARORA 4* KUŠADASI
HOTEL MINAY 3* KUŠADASI
HOTEL KUSTUR CLUB HOLIDAY VILLAGE 5* KUSADASI
HOTEL AQUA FANTASY AQUA PARK HOTEL & SPA 5* KUSADASI
HOTEL EKIN 2+* KUSADASI
HOTEL GRAND BLUE SKY 4* KUSADASI
HOTEL BELMARE 4* KUSADASI
HOTEL MELIKE 2* KUSADASI
HOTEL SUNDAY 3* KUSADASI
HOTEL SATURN 3* KUSADASI
HOTEL ALBORA 3* KUŠADASI
Hotel Ponz 3*
HOTEL TUNTAS FAMILY SUITES 2*
OGERIM HOTEL 2*
CITY PENSION HOTEL 2*
ROXX ROYAL HOTEL (EX SANTUR) 3*
ALTIN SARAY 3*

Mnogi narodi su obeležili istoriju Kušadasija – Grci, Persijanci, Rimljani, Vizantijci, o čemu svedoče mnogi arheološki nalazi u okolinu grada. Drevna tvrđava iz XV veka nalazi se pored gradske plaže i predstavlja simbol grada. Duh otomanskog carstva možete osetiti na svakom koraku – šetajući kaldrmisanim ulicama, cenkajući se u nekoj od prodavnica i uživajući u specijalitetima turske kuhinje. Kušadasi krasi sedam predivnih plaža, nacionalni park, mnogobrojni restorani, turski barovi do kojih lako možete doći malim autobusima-dolmušima. Sam centar grada je dinamičan, pun različitih mesta za izlaske dok se van grada nalazi veliki broj hotela i plaža u mirnom okruženju.

Pored prelepih plaža i zabavnih parkova, Kušadasi ima još iznenađenja. Na sat i po od letovališta je Efes, antički grčki grad koji je nekada bio mesto Artemidinog  hrama (jedno od sedam svetskih čuda u antičkom svetu). Mesto je prebogato: klasični stubovi, očaravajuće statue i ogroman amfiteatar. Pored Kušadasija je i nacionalni park. Kalamaki nacionalni park je zaštićeno područje, prepuno divnih predela i životinja.

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT

POCETNA STRANA