JEDNODNEVNI IZLETI U SRBIJI

JEDNODNEVNI IZLETI Ako želite bolje upoznati Srbiju i imati mogućnost da pregledate što širu ponudu na jednom mestu, imati pregled tura po datumima polazaka i drugim parametrima  na pravom ste mestu.

Na sajtu se nalaze najrazličitije ponude  jednodnevnih izleta.. . Najveća ponuda programa je sa polascima iz Beograda, zatim Novog Sada, Niša, a zatim Zlatibora, Vrnjačke banje, Kopaonika, Fruške gore, Cera, … Nadamo se uskoro i iz drugih mesta u Srbiji.

Organizatori programa su licencirane agencije, vodiči (samo za razgledanja i poludnevne programe) ili udruženja građana (za izlete koji nemaju noćenje).

Na sajtu se nalazi za svakoga po nešto..

 

RIBARSKA BANJA
MOKRA GORA (DRVENGRAD) VISEGRAD – IZLET
NEUM JEDNODNEVNI IZLET
VIMINACIJUM – POŽAREVAC – SREBRNO JEZERO – IZLET
STANIŠIĆI JEDNODNEVNI IZLET
MOKRA GORA – MEĆAVNIK – MANASTIR DOBRUN – VISEGEAD – ANDRICGARD
SARAJEVO JEDNODNEVNI IZLET
LJUBLJANA IZLET

RIBARSKA BANJA

Ribarska banja je ime dobila po ribarima koji su na ovim izvorima pecali pastrmku izuzetnog kvaliteta za potrebe dvora kneza Lazara. Kraj oko Ribarske banje, dobio je Stefan Nemanja za punoletstvo, dok je kneginja Milica sa svojim dvorskim damama održavala lepotu upravo na izvorima u Ribarskoj banji. Ni Turci nisu bili ravnodušni prema lekovitosti ove vode, pa su podigli hamam- tursko kupatilo na izvorima kako bi održavali zdravlje.

MOKRA GORA( DRVENGRAD)

Drvengrad predstavlja etno selo, koje je sagradio, naš proslavljeni filmski režiser, Emir Kusturica. Podignut je na brdu Mećavnik, svojevrsnom planinskom ostrvcetu iznad koga se pruža nekoliko većih brda. Zbog mesta na kome je podignut, neki ovo etno selo zovu i Mećavnik. Mećavnik je ime dobio po velikim snežnim nanosima koji se ovde stvaraju tokom zimskog perioda.

PONUDU ARANZMANA ZA EVROPSKE GRADOVE MOZETE POGLEDATI OVDE

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT