NEUM LETO 2021

Neum leto 2021 – Vodimo Vas u Neum, primorski turistički gradić, jedini s izlazom na Jadransko more u Bosni i Hercegovini. Smestio se na strmim obroncima zaliva, kojim dominiraju dva poluostrva Klek i Pelješac. Duga topla leta, blaga zima i mnogo sunčanih dana nisu samo pogodni za turizam, već pravu klimatsku terapiju – koju čine čist primorski vazduh i mirisno bilje. Neumu je ispevana i pesma, a ima i svoju poskočicu… ima i neobičan spoj prodiranja kopna u more, i mora u kopno. Područje naseljenosti Neuma mnogo je starije od dolaska Hrvata u VII. veku.

GRAND HOTEL 4 *NEUM
HOTEL VAPORE 4* NEUM
HOTEL ZENIT 3* NEUM
HOTEL NOVA 4* NEUM
HOTEL AGAVA 4* NEUM
HOTEL ADRIA 4* NEUM
NEUM autobusom / 2 noćenja

Bogatstvo što ga je dala priroda privukli su čoveka da se na ovim prostorima nastani već u starom kamenom dobu-paleolitu. O tome svedoče mnogi predmeti sada smešteni u neumskom muzeju sa zanimljivom zbirkom. Ostatci helenističke kulture dokaz su da je Neum trajno bio deo kulturne sfere jadranske obale. Brojne uvale na neumskoj, lako pristupačnoj obali, služile se kao prirodne lučice, o čemu svedoče nalazi amfora u podmorju. Neumsko područje bilo je i pod Rimljanima i Turcima.

Parče Jadrana koje pripada Bosni i Hercegovini jedna je od tajni i misterija Evrope. Uokvirena sa svih strana hrvatskom morskom obalom, Bosna ima samo 22 kilometara morske obale, što je čini drugom najmanjom obalom na svetu (odmah nakon Monaka), a na njoj leži jedan jedini grad, mali Neum.

U Neumu živi manje od 5.000 stanovnika, uglavnom hrvatske nacionalnosti. Kao letovalište, gradić je počeo da se afirmiše tek krajem šezdesetih, nakon što je izgrađena Jadranska magistrala, i to prvo kao odmaralište za političku elitu tog vremena, ali je vremenom bosansko more ostalo skrajnuto s mape popularnih letovališta u okolini – Dubrovnika, Makarske, Splita…- iako i samo može da se pohvali blistavom, čistom vodom i uređenim plažama.

KAKO BISTE POGLEDALI KOMPLETNU PONUDU ZA LETOVANJE 2021. kliknite na link LETOVANJE

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT