ISTANBUL DOČEK NOVE 2024. GODINE

Istanbul Nova Godina 2024 – Istanbul – ta nekada drevna prestonica Vizanta, a potom i Konstantinopolj, najlepši grad sveta, uvek je našim putnicima divan domaćin i nezaboravna inspiracija. Uz fantastične obilaske vođeni profesionalnim i ljubaznim vodičima, putnici će lično doživeti nezaboravne priče o crkvi Svetoj Sofiji (Aja Sofija muzej), antičkom Hipodromu, Plavoj džamiji, Konstantinovom stubu, dok će poseta muzejskom, a davno i dvorskom kompleksu palati Topkapi, darovati sve čari života u okruženju velikih sultana, od magije harema, do jedne od najlepših riznica na svetu.

ISTANBUL NOVA GODINA 2024 – 3 NOĆENJA Autobusom
ISTANBUL NOVA GODINA 2024 – 4 noćenja Autobusom
ISTANBUL NOVA GODINA 2024 – 2 NOĆENJA Autobusom
ISTANBUL NOVA GODINA 2024 – 3 / 4 NOĆENJA Avionom
ISTANBUL NOVA GODINA 2024 – 4 NOĆENJA Avionom
ISTANBUL NOVA GODINA 2024 – 5 NOCENJA autobusom

Istanbul Nova godina 2024

Smešteni u kraju Laleli, samom centru trgovačke zone, bićemo okruženi na stotinama robnih kuća gde dolaze trgovci iz celog sveta kupujući najkvalitetniju garderobu na veliko i malo. Nedaleko se nalazi i Kapali čaršija, ali i najpovoljnije prodavnice kožne garderobe i krzna, kao i restorani, prodavnice ukusnih ratluka, baklava, marketi i razni butici. U blizini je i džamija Bajazitova i legendarna Sulejmanija, s grobovima Sulejmana Veličanstvenog i sultanije Hurem.

Večernje šetnje po sasvim bezbednim i čarobno osvetljenim lokalitetima, kao i prisustvovanje  liturgiji u Carigradskoj patrijaršiji, okruženi istorijom, u ambijentu gde počivaju svetiteljke i sveci, između ostalog i Sveti Jovan Zlatousti, zvuci pevanja na staro-slovenskom, dodir stuba na kojem je mučen Isus Hrist, sećanje na vekovne borbe pravoslavne vere da opstane u svim iskrenim srcima, ali i na obali Bosfora, deo su nezaboravnog doživljaja. Uz brojne panoramske vožnje, Istanbul će nam biti dočaran kroz najzanimljivije priče, uz iznenađujuće glamuroznu posetu palati Dolmabahče na obali Bosfora, poslednjem vladarskim kutkom Osmanlijskih sultana i čuvenog Kemala Ataturka.

Gradove grade raspoloženja ljudi, a u Istanbulu vlada  osećanje saživota. Mi, u stvari, nećemo samo posetili ovaj grad, mi ćemo, tokom ovog putovanja, u njemu nakratko i živeti.

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT