NIDRI LEFKADA LETO 2024

Nidri leto 2023/ Nidri je najpoznatije turističko mesto na Lefkadi, a nalazi se na oko 20km od glavnog grada Lefkasa i lepog Vasilikija.

Sa plaže u Nidriju pogled se pruža na okolna ostrva Heloni, Skorpios, Sparti, Skorpidi i Maduri. Gradska plaža u Nidriju je uska, šljunkovita i lepo uređena. Duž plaže postoji više taverni i barova, a ležaljke se mogu iznajmiti uz poručeno piće. Dubina vode je postepena.

Važi za najživlje i najpopularnije mesto na ostrvu i nudi najviše sadržaja za turiste – mnogo prodavnica, restorana, suvenirnica, radnji sa brzom hranom i supermarketa, dugačko šetalište uz more i obalu, kao i dosta zabave, kako za odrasle, tako i za decu. Glavna ulica se zatvara za saobraćaj svako veče od 19:00 do 2:00, kada šetalište ispuni reka turista.

VILA VASIA LEFKADA – NIDRI
VILA COSMOS NIDRI LEFKADA
VILA VASILIS NIDRI LEFKADA
VILA GATSOULIS NIDRI
VILA KATOPODIS NIDRI LEFKADA
VILA LAMPSI – NIDRI
VILA DASKALOS – LEFKADA / NIDRI
VILA TEODORA – LEFKADA / NIDRI
VILA TULA NIDRI / LEFKADA
VILA VASSIA NIDRI / LEFKADA
VILA XENIA NIDRI
HOTEL OSCAR 3*
VILA HOMER LEFKADA / NIDRI
VILA METROPOL NIDRI / LEFKADA
VILA FILIO NIDRI
VILA CAPITAL LUX LEFKADA – NIDRI

Na 4km od Nidrija nalaze se čuveni vodopadi Dimosara (nazivaju ih još i Vafkeri) i do njih se može doći pešice. Nalaze se u predivnom, zelenom okruženju, pa odlazak do njih predstavlja lepu šetnju. Najraskošniji su u proleće i početkom leta, kasnije vode ima sve manje, a krajem leta se dešava da gotovo presuše.

Nedaleko od Nidrija nalaze se ostaci praistorijskog naselja (iz bronzanog doba).

Na kilometar od Nidrija nalazi se i zaseok izgrađen na padini, čuveni Perijali, gde možete večerati i uživati u predivnom pogledu na Jonsko more i okolna ostrva.

Kao što smo pomenuli, glavni grad Lefkas je udaljen 20km od Nidrija. Lefkas je veliki i lep grad i vredi ga posetiti, naročito u večernjim satima kada su šetalište, trgovačka ulica i čitav grad u punom sjaju.

Nalazi se na pola puta između Vasilikija i Lefkasa, koje obavezno treba posetiti. Prepoznatljiva boja mora i najlepše plaže nalaze se na istoku ostrva, dok je zapad bolji kao baza za ljubitelje statičnog odmora.

NAJLEPŠE PLAŽE NA LEFKADI

Najlepša i najslikovitija plaža po nama jeste Porto Katsiki. Ona je simbol ovog ostrva i svakako boravak na Lefkadi bez posete ovoj plaži ne bi bio kompletan.

 

 

 

 

Egremni plaža je na svoj način lepa, ali je po nama deo njene lepote i u pogledu na nju sa visine. S obzirom da je sada prilaz ovoj plaži sa kopna zatvoren, da li ćete je obići brodom ili ne, na vama je. Plaža nije potpuno bezbedna, da su svakodnevni manji ili veći odroni i dalje prisutni, smatramo da je možete i preskočiti i ostaviti za neku drugu posetu. Ukoliko radovi na popravci puta koji su u toku budu završeni do leta, ovu plažu nikako ne preskačite.

 

 

Kathisma se nalazi na zapadnoj obali i to je verovatno jedna od retkih plaža koje ćete posetiti više puta tokom desetodnevnog letovanja. Ova plaža ima sve što i teže dostupne plaže (divno svetlo plavo more, beli šljunak, talase). Kolima se možete spustiti do nje što je zaista prednost.

 

 

Plaza Milos se nalazi pored Agios Nikitasa. Ova plaža takođe ima prepoznatljivu plavu boju mora, ali je divlja, bez ikakvih sadržaja. Teže dostupna a samim tim i bez gužve pa u ovom raju možete uživati na miru.

 

 

 

Agiofili se nalazi na jugu ostrva i ona je po nama jedna od najlepših plaža na Lefkadi. Do nje možete doći brodićem ili putem uz malo pešačenja. Ova plaža je svakako jedna od onih koje ne treba da preskočite.

 

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT