BEČ

Bec je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od  najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota.

Sa svojim arhitektonskim i kulturnim nasleđem, svojim šarmom i raskoši može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori – Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta.

Katedrala Sv. Stefana u kojoj se i venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi. Demel, nekadašnja poslastičarnica carske porodice, važi za jednu od najpoznatijih i najboljih poslastičarnica na svetu. Sacher torta je neizbežna stavka pri izboru brojnih poslastica.

PARNDORF IZLET
BEČ – 3 noćenja
BEČ 2 NOCENJA / 5 DANA – AUTOBUSOM
BEČ 2 NOCENJA / 5 DANA – AUTOBUSOM – PROGRAM 2
BEČ IZLET
BEČ-3 DANA/1 NOĆENJE
KONCERT U BECU 2024

Izleti u Beču

  • Dvorac  Šenbrun – Od 18. veka pa sve do 1918. godine dvorac je bio rezidencija habzburških careva, a uređen je u predivnom stilu dekorativnog baroka. U neposrednoj blizini dvorca nalazi se i Bečki zoološki vrt, najstariji zoološki vrt na svetu, koji je osnovan 1752. godine. Posebna atrakcija i ponos vrta su pande, koje se danas vrlo retko mogu videti u zatočeništvu, a u prirodi još i ređe.
    Sama palata Šenbrun uvrštena je u popis mesta svetske baštine 1996. godine.. Od osoba koje imaju privilegiju da žive u neposrednoj blizini dvorca, unutar šenbrunskih vrtova, možete čuti priče o lepoti šetnje noću, kada pada sneg i kada nema posetilaca.
  • Dunavski Toranj – Veličanstveni pogled na Beč i okolinu pruža se sa 252 metra visokog tornja. Bečlije ga pored originalnog naziva Donauturm zovu još i Betonska igla. Na visini od 155 nalazi se restoran koji se postepeno rotira, tako da  možete da osmotrite čitavu panoramu Beča. Toranj se nalazi u blizini Dunavskog ostrva, najpopularnijeg sportsko-rekreativnog kompleksa – nalik beogradskoj Adi Ciganliji.  Podignut je 1964. godine povodom sajma hortikulture.
  • Outlet šoping centar Parndorf-je tržni centar koji se nalazi na auto putu Budimpešta – Beč, 40ak kilometara pre Beča. U njemu možete naći omiljene dizajnerske brendove na sniženju čak do 70% tokom cele godine. U ovom tržnom centru, koji je sagrađen kao mali grad, sa kućama u tradicionalnom austrijskom stilu, parkovima, fontanama, trgovima i ulicama, pored 140 butika sa garderobom i obućom, postoje kafići i restorani i dečije igraonice.

  • KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT