EVIA LETO 2024

Ostrvo Evia, ili Eubeja, istočno od Centralne Grčke, jedno je od najpopularnijih ostrva u Grčkoj. Drugo po veličini (posle Krita), Evia je idealno mesto za sve vrste odmora, tokom cele godine.

Predivan pejzaž koji čine dominantni planinski deo i plava kristalna voda Egejskog mora i zaliva Evoikos, hrana su za dušu i srce.

 

EDIPSOS LETO 2024

Turizam je izuzetno razvijen i dobro organizovan na ovom ostrvu.  Turisti mogu naći veliki izbor smeštaja, kao što su hoteli, sobe ili apartmani koji se izdaju, a mogu se naći i organizovane ekskurzije i izleti, obilasci brodom…

Ljubitelji prirode biće oduševljeni prizorima klisura, šuma, dolina, uvala… Evia je omiljeno mesto za one koji vole kampovanje. Kampovi okruženi bujnom vegetacijom dobro su opremljeni i nude potpuni komfor.

MESTA

Najpopularnija mesta na ostrvu su Edipsos, čuvena banja na severu Evie, gde dolaze turisti iz celog sveta kako bi uživali u termalnim vodama.Pefki je najpopularnije turističko letovalište smešteno u severnom delu ostrva Evia. Nalazi se naspram planinskog venca Pilon, nadomak ostrva Skiatos.  Evia je ostrvo izuzetno bogato borovim šumama, pa ne čudi da Pefki u bukvalnom prevodu znači bor. Sam spoj zelenila i modrog mora čine biser ostrva,  slobodno možemo reći da je Pefki idealno mesto za odmor.

PLAŽE

Plаža Alikes je jedna od najlepših peščanih plaža na ovom ostrvu. Leži nedаleko od glаvnog grаdа Hаlkidi (10-ak km) u selu Druzija. Leti možete iznаjmiti ležаljke i suncobrаne, a postoje taverne i bаrovi. Postoji dugа peščаnа plаžа gde možete uživаti u sportovimа nа vodi.

PONUDU ZA OSTALE DESTINACIJE U GRČKOJ MOŽETE POGLEDATI NA LINKU LETOVANJE GRČKA

IZLETE IZ EDIPSOSA MOZETE POGLEDATI NA LINKU IZLETI IZ EDIPSOSA

ZA PUTNIKE KOJI KORISTE SOPSTVENI PREVOZ KORISNE INFORMACIJE MOGU PRONACI NA LINKU EVIA SOPSTVENI PREVOZ

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT