BEČ NOVA GODINA 2024

Beč, nekadašnja prestonica Evrope, poslednjih godina je postao vrtlog koncerata i zabave kada je Nova godina u pitanju. Prepoznatljiv po glamuru i raskoši, Beč predstavlja stecište kulturnog i društvenog života. Bogato ukrašene skoro sve ulice ove evropske metropole šalju signal dobre atmosfere kada su božićni i novogodišnji praznici u pitanju.
Ukoliko ste ljubitelj proslave Nove godine na trgovima, Beč je pravo mesto za to. U poslepodnevnim satima 31. decembra, centar grada Beča se pretvara u veliku parti-arenu. Takozvana „bečka staza” okuplja hiljade ljudi. Neki od njih odlaze na Prater u luna-park gde mogu da uživaju u velikom broju ringišpila kako za decu tako i za odrasle. Omiljena tradicija u okviru nadaleko poznate „Novogodišnje staze” je igranje valcera uz čuveni „poziv na ples” ili „ales valcer”.

BEČ NOVA GODINA 2024 – 3 dana -bez noćenja
BEČ NOVA GODINA 2024 – 2 noćenja – program 1
BEČ NOVA GODINA 2024 – 3 noćenja – program 1
BEČ NOVA GODINA 2024 – 1 nocenje-program 1
BEČ NOVA GODINA 2024 – 3 dana-bez noćenja-program 2
BEČ NOVA GODINA 2024 – 2 noćenja-program 2
BEC NOVA GODINA 2024 – 3 noćenja – program 2
BEČ – Novogodišni praznici – Polazak 01.01
BEČ NOVA GODINA 2024 – 1 nocenje-program 2
BEC NOVA GODINA 2024 – 2 nocenja – program 3
BEC NOVA GODINA 2024 – 3 nocenja – program 3
BEC NOVA GODINA 2 NOCENJA – PROGRAM 4
BEC 2 NOCENJE NOVA GODINA – HOTEL PYRAMIDA

Doček Nove Godine u Beču

Većina ulica u centru grada tih dana obiluje tezgama sa raznoraznim specijalitetima i gastronomskim đakonijama. Na svakom trgu moći ćete da uživate uz zvuke rok, pop i narodne muzike, ali i opere i valcera. Takođe, iznenadiće vas to što ćete i sami moći da zaigrate valcer u ulici Graben, gde se nalazi velika otvorena dvorana bečkih plesnih škola.
Doček Nove godine u Beču zove se Silvester. Ukoliko želite da je dočekate u tradicionalnom bečkom stilu, preporučujemo vam da se odlučite za centar grada i da budete deo masovne ulične parade koja broji preko pola miliona ljudi. Program obuhvata različite koncerte i predstave, kao i DJ nastupe. Glavni doček Nove godine u Beču odigrava se ispred katedrale Svetog Stefana.

Uz muziku i čašu šampanjca, kao i veoma prijatnu atmosferu, prisutni mogu da se zabave tako što će uz odbrojavanje na glavnom gradskom trgu ispratiti staru godinu. Kad muzika stane, odbrojavanje počinje, a tačno u ponoć začuju se zvona katedrale. U okolini ovog centralnog trga nalazi se veliki broj restorana, kafea i pabova, međutim ne treba da vas iznenadi činjenica da su mesta većinom rezervisana, te nije zgoreg unapred rezervisati mesto gde biste večerali, ukoliko preferirate taj vid posluženja. Za one koji vole brzu hranu, nema mesta za brigu, pošto su ulice preplavljene tezgama sa raznim bečkim specijalitetima.

Noćni zivot u Beču

Beč je veoma poznat po bogatom noćnom životu. Zbog multietničnosti i muntikulturalnosti, zastupljene su različite vrste zabava, muzike, kao i plesova. Diskoteke su takođe veoma raznovrsne i uvek možete da pronađete nešto za vaš ukus.
U svim većim mestima u Austriji, neizostavan deo novogodišnje večeri je vatromet. Tako da Beč ni u tome nije usamljen. Vatromet u ponoć je velelepan i najbolje može da se vidi sa nekog od brda u Beču. On se odigrava duž ulice Ringštrase, ispred Gradske kuće, ali i na bečkom Prateru. Za posetioce koji imaju osetljiv sluh, preporučujemo da ponesu zaštitu za uši, jer velika buka od vatrometa može da vam pokvari slavlje.

OSTALE PONUDE ZA DOČEK NOVE GODINE POGLEDAJTE NA LINKU NOVA GODINA

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT