LIGIA LEFKADA – LEFKADA LETO 2024

Ligia je malo mesto na istočnoj obali Lefkade. Udaljena je oko 4 kilometara od glavnog grada Lefkasa. Idealno je odmaralište za porodice i starije parove. Manji broj restorana, barova i prodavnica nalaze se duž glavne ulice i plaže.

Svoju popularnost kao turističkom destinacijom, Ligija sigurno duguje dobroj geografskoj poziciji (par mnuta od glavnog grada) i dosta jeftinim apartmanskim smeštajem. Baš te dve stavke znaju da budu odlučujući faktor pri izboru ove destinacije, pogotovo kod putnika koji su se za sezonu 2023 na Lefkadu odlučili ići sopstvenim prevozom.

VILA THALERO LIGIA LEFKADA
VILA KOUTOUKI LIGIA
VILA LYGIA LIGIA
FLISVOS SEASIDE APARTMENTS
VILA THANASSIS STUDIOS LEFKADA / LIGIA

 Nalazi na istočnoj obali Lefkade i na samo 4 kilometra južno od grada Lefkasa. U pitanju je malo ribarsko selo sa samo jednom ulicom i par hotela, restorana i prodavnica. Mesto broji svega 750 stalnih stanovnika. Plaža u Ligiji se nalazi pored magistralnog puta, uska je i šljunkovita. Popularna kod ribolovaca i kod porodica sa decom. Ovo selo krase prelepe kuće sa baštama punim ljubičastog i roze cveća koje stvaraju jedinstvenu atmosferu i privlače pažnju posetilaca.

Luka u Ligiji je ispunjena mnoštvom ribarskih čamaca, dok se duž luke nalazi par taverni sa proizvodima od sveže ribe. Ligia je okružena brdima prekrivenim borovima i maslinama, pa je idealna za ljude koji vole šetnju.

NAJLEPŠE PLAŽE NA LEFKADI

Najlepša i najslikovitija plaža po nama jeste Porto Katsiki. Ona je simbol ovog ostrva i svakako boravak na Lefkadi bez posete ovoj plaži ne bi bio kompletan.

 

 

 

 

Egremni plaža je na svoj način lepa, ali je po nama deo njene lepote i u pogledu na nju sa visine. S obzirom da je sada prilaz ovoj plaži sa kopna zatvoren, da li ćete je obići brodom ili ne, na vama je. Plaža nije potpuno bezbedna, da su svakodnevni manji ili veći odroni i dalje prisutni, smatramo da je možete i preskočiti i ostaviti za neku drugu posetu. Ukoliko radovi na popravci puta koji su u toku budu završeni do leta, ovu plažu nikako ne preskačite.

 

 

Kathisma se nalazi na zapadnoj obali i to je verovatno jedna od retkih plaža koje ćete posetiti više puta tokom desetodnevnog letovanja. Ova plaža ima sve što i teže dostupne plaže (divno svetlo plavo more, beli šljunak, talase), a kolima se možete spustiti do nje što je zaista prednost.

 

 

Plaza Milos se nalazi pored Agios Nikitasa. Ova plaža takođe ima prepoznatljivu plavu boju mora, ali je divlja, bez ikakvih sadržaja. Teže dostupna a samim tim i bez gužve pa u ovom raju možete uživati na miru.

 

 

 

Agiofili se nalazi na jugu ostrva i ona je po nama jedna od najlepših plaža na Lefkadi. Do nje možete doći brodićem ili putem uz malo pešačenja, ali ova plaža je svakako jedna od onih koje ne treba da preskočite.