PARGA- LETO 2024

Parga leto 2024 – Po mišljenju velikog broja turista, najbolja destinacija za letovanje u Grčkoj, svakako je Parga. Smeštena u oblasti Epir, nasuprot ostrvu Krf, na obalama prekrasnog Jonskog mora, ističe se svojim specifičnim izgledom i duhom. Ovo omiljeno Grčko mesto zapravo podseća na stare mediteranske gradiće. Smeštena u malom zalivu, okružena šumom i maslinjacima.

Svojim posetiocima nudi kompleksan odmor. Dugo šetalište uz obalu, prekrasne dve gradske plaže, famozna Valtos plaža na svega 2 km od centra mesta, kao i brojna ostrvca u blizini predstavljaju pravi izazov za posetioce. U sredini zaliva nalazi se malo ostrvo Panagia-Bogorodica, udaljeno nekoliko desetina metara od gradske plaže. Brojni posetioci preplivaju do Panagie i tako su u poziciji da posmatraju Pargu iz potpuno druge perspektive.

VILA CHRISTOFER PARGA
VILA VAVAS PARGA
VILA ASTRA PARGA
VILA CHRIS PARGA
VILA KOSTAS PARGA
VILA MATHIAS PARGA
VILA GARDEN HOUSE PARGA
VILA TRI PLATANA PARGA
VILA BAKAS PARGA
VILA NAFSIKA PARGA
VILA MILTOS PARGA
HOTEL TORINI 2* PARGA
VILA PETRINO PARGA
VILA COZY EX HANY PARGA
VILA ILIAN PARGA
VILA MILOS PARGA
VILA NIKAS PARGA
VILA LIMONA PARGA
VILA ANNA PARGA
VILA ISIDOR PARGA
VILA RINA PARGA
VILA THEO PARGA
VILA XENIA PARGA
VILA STELLA PARGA
VILA ELPIDA PARGA
VILA VASIA
VILA OLIVE TREE
VILA ZACHARIAS STUDIOS
VILA NATALI PARGA
VILA KONSTANTINA – ALEXANDROS / PARGA
VILA SAN NECTARIOS PARGA
VILA JIOVANNI PARGA
VILA MARIS PARGA
VILA IRA PARGA
VILA RIA PARGA

PARGA PLAŽE

Gradska plaža – Krioneri

Gradska plaža se nalazi u samoj Pargi, na njoj postoji mogućnost korišćenja ležaljki i iznajmljivanje suncobrana, kao i taverne i kafići na obali mora.
More je duboko i čisto, a obala ima velike sitan šljunak i kamenčiće pri pojasu kod obale i sitan beli pesak na drugoj strani.
Imajte na umu da na Krioneri plaži može da bude velika gužva čak i u septembru.

Plaža Piso Krioneri

Plaža Piso Krioneri se nalazi odmah iza gradske plaže Krioneri, dobro je zaštićena iza brda poznatog kao Sveti Atanasije, nazvanog po crkvici koja leži na njenom vrhu. Ovaj prirodni zaklon štiti plažu od loših vremenskih uslova. Piso Krioneri je plaža na kojoj su obično manje gužve.
Krupan kamen na njoj zna da bude nezgodan za hodanje, ali zato garantuje savršeno čisto i prozirno more smaragdno-zelene boje.

Plaža Valtos

Plaža Valtos se nalazi na zapadu grada Parge, iza brda gde je podignuta venecijanska tvrđava. Potrebno je 20-ak minuta hoda da se stigne do nje iz grada, a takođe plaža je dostupna i kolima, biciklom ili brodićem. Smatra se jednom od najboljih plaža u ovoj regiji. Imajte u vidu da je tokom leta dostupna taksi služba na vodi iz Parge do plaže Valtos, što može biti zgodno za one koji ne vole pešačenje.

Valtos je velika plaža sa 1 km dugom obalom. Dakle, bez obzira kolika je gužva uvek ima mesta za svakoga. Ima malih delova plaže sa mekim šljunkom, ima i peščanih delova i dosta zelenila u okolini. Voda je čista i duboka. Što se tiče sadržaja koje nudi, ova plaža je vrlo dobro organizovana i daje šansu da se uživa u različitim sportovima na vodi, kao što je džet-skijanje, banana, pedaline i iznajmljivanje kanua.

Nekoliko taverni i kafića okružuju plažu i otvoreni su tokom celog dana.

Na plaži se nalazi „Yacht Club“ koji ima vrlo ukusna jela i bogat meni. Takodje i taverna „Barbanassis“ ima odličnu domaću hranu i jedna je od najstarijih taverni na plaži Valtos.

Koreni ovog grada potiču još iz antičkog perioda, ali je u pojedinim periodima bio pod dominantnim uticajem zapadnih civilizacija i kultura. Upravo taj spoj i kombinacija različitih uticaja čine Pargu specifičnom i posebno atraktivnom.

Uličice prepune su taverni, restorana, kafića tako da je podjednako zanimljiva i u večernjim satima kao i u toku dana.

Parga je neobično mesto koje odiše mediteranskim duhom. Bilo da ste ljubitelj prirode ili volite da ste u centru dešavanja, ovo je idealno mesto za svačiji ukus.

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT