BUDIMPEŠTA

Budimpesta  – Prestonica „na lepom, plavom Dunavu“, grad na devet mostova, sa više od 1500 godina starom istorijom i kulturnim blagom, koje su brojne civilizacije ostavile za sobom, svrstavaju Budimpeštu u red najlepših glavnih gradova Evrope. Nekadašnji drugi centar moćne Habsburške monarhije.  Danas se prostire na dve obale Dunava, čiji delovi Pešta i staro jezgro Budima od 1987. godine čine deo UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Ako ovome dodamo specijalitete poput gulaša, paprikaša, vino „Tokaji“, marcipan ili čuvenu štrudlu sa makom, nezaboravne noćne izlaske, kao i činjenicu da je ova prestonica jedna od najbližih nama, jasno je što je Budimpešta neizostavna destinacija na mapi više od 15 miliona turista svake godine.

Budimpešta je sve popularnija vikend destinacija za domaće turiste. Prestonica Mađarskog carstva i jedan od dva najvažnija grada Austrougarske monarhije poseduje brojne znamenitosti i spomenike.

Više od 1500 godina stara istorija i kulturno blago koje su brojne civilizacije ostavile za sobom čine da Budimpešta nikada ne prestaje da fascinira. Ako se tome doda bogatstvo kulturnih događaja i sadržajnost programa, garancija su sigurno dobrog provoda.

BUDIMPEŠTA VIKEND Autobusom / 2 noćenja
BUDIMPEŠTA Autobusom / 1 noćenje
BUDIMPESTA IZLET
BUDIMPEŠTA 4 DANA / 2 NOĆENJA
BUDIMPESTA 3 NOCENJA

Izleti iz Budimpešte

Sentandreja – je jedno od najvećih srpskih naselja na severu Evrope. Srbi su je naselili u XVI veku, dok je krajem XVII i početkom XVIII veka postala destinacija imigranata sa Balkana (srba, dalmatinaca, grka), slovaka i nemaca koji su se mešali sa domaćim mađarskim stanovništvom.

U Sentandreju se pod vođstvom Arsenija Čarnojevića 1690.god. doselilo oko 8000 srpskih porodica.  Nakon ove velike seobe srba 1690.god. Sentandreja je postala političko i kulturno središte srba u Habzburškoj monarhiji.

Tropikarijum – se nalazi u tržnom centru Campona, u južnom delu Budima. Moguće je iznajmiti stručnog vodiča za grupu do 25 osoba, a takođe park organizuje i ronjenje sa profesionalnim roniocima u bazenu sa ajkulama.

Tropikarijum je mesto gde se na najzanimljiviji način mogu upoznati brojne životinjske vrste. Uglavnom iz tropskog dela zemlje ali i mnoge druge primerke faune.

KAKO DO NAS – NAJKRAĆI PUT